«

»

Print this Post

Заедно за ЕВРОПА

Изключително представяне на нашите момичета Мартина Григорова, като капитан и Валентина Костантинова, които са част от отбора на район Надежда на ученическата викторина “Заедно за Европа”. Ментор на момичетата беше старши учител Пламенка Чифлигарова.

.


Отлично представяне и трето място във викторината “Заедно за Европа” на ученическия сборен отбор на район “Надежда”.
Невероятните младежи от 15 СУ “Адам Мицкевич”, 54 СУ “Св. Иван Рилски”, 101 СУ “Бачо Киро” и 153 Спортно училище “Неофит Рилски” се представиха достойно, с менторското участие на заместник-кмета Анелия Георгиева. Благодарим за усилията по време на подготовката от страна на техните преподаватели и директори!
Викторината обедини над 50 ученици от шест столични района – “Надежда”, „Илинден“, „Връбница“, „Нови Искър“, „Люлин“ и „Овча купел”, под егидата на Татяна Георгиева, Председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в Столичен общински съвет.
„Вярвам, че активното поколение млади европейци е бъдещето на Европа! Европа е символ на обединение, на взаимопомощ между държавите-членки. Европа не разделя, а свързва хора с общи ценности и възгледи. Всеки от вас вече е победител в днешната Викторина, защото споделя чувството за принадлежност към европейската култура, идентичност и пространство. Бъдете свободни, бъдете визионери, бъдете европейци!“, каза Татяна Георгиева на децата и гостите.
Младежите, на възраст от 14 до 18 години , показаха изключителни знания по различни въпроси на европейската тематика. Основно послание на Викторината е думата “Заедно” – заедно можем да учим, заедно можем да се развиваме, заедно трябва да вървим към европейско бъдеще.
Победител във викторината стана отборът на район „Нови Искър“, на второ място се класира отборът на район „Овча купел“. Всички участници получиха сертификат за участие, а призовите три отбора – книги на европейска тематика и флаш памет.

Благодарим на експертното жури, в което участваха младежи от Младежки европейски отбор България, а водещ на викторина беше Евгени Будинов.

Permanent link to this article: https://101su.bg/2019/05/09/%d0%b7%d0%b0%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%b0/